sog poszedł a tutaj link do mojej pizzy gdzie ciasto robie praktycznie wg tego samego przepisu co Twój to jest wariant gdzie miotałem się jeszcze mocno z redukcją więc nie wszystko jest tam idealne, jeśli chodzi o składniki (jedynie ja nie przesiewałem mąki i ciasto wyrabiam w robocie kuchennym bo mi się nie chce zagniatać, ale na weekendzie [...]
@grekar9 wczoraj wczytałem się w tryb HC wiec zabralem sie za pizze zrobilem z polowy wszystkich skladnikow, ale ciasto mi sie tak kleilo ze dalem troche wiecej maki przy wyrabianiu ogolnie zaczyn podrosl z 1/4 szklanki prawie do pełna, a potem kulka rosla te 30 minut na wczesniej 'rozgrzanym' palniku od gazu aby bylo 'cieplej' i dupa, upiekla [...]
[...] i do tego 1 jajo (nowosc) i na koniec maki az do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Wyrabiam, odstawiam. Rozciagam, zostawiam na +/- 10 min (dodatkowo juz rozciagniete ciasto lekko wyrosnie). Ostatnio zrobilem dwie pizze wilkosci jaka wrzucilem gdzies poprzednio. Chyba ze 5 albo 6 osob ostro pojadlo na domowce %-) Pierwsz dzien na vlcd a [...]
Gdyby ktoś się skusił na niedzielny cheat day polecam pizze z nutellą, bananami, granatem i ananasem %-) SFD/Images/2015/7/24/d8d32c9112774a7fb4e5b1c8a70fb52b.jpg Ciasto wg przepisu--->smarujemy spód nutellą bądź masłem rozpuszczonym z czekoladą, kładziemy pokrojonego w kostkę banana--->ananasa--->obsypujemy granatem---> mozarellą light w [...]
Dziwny niedzielny pomysł na a'la pizze ;-) Ciasto drożdżowe z przepisu z I strony wałkujemy na prostokąt Dajemy farsz, w tym przypadku podsmażony boczuś, kiełba, cebulka i szczypiur. Placka obficie polałem ognistym, nałożyłem farsz + oliwki + kapary i posypałem serem po czym ponownie zalałem ognistym. Zawinąłem w roladkę i pokroiłem na takie oto [...]
Robilem kilka razy, proporcji idealnych jak w przepisie chyba nigdy nie zrobilem, a wyszla zawsze dobra! Na ile starczy ciasto to juz zalezy jaka gruba pizze chcesz osiagnac. Ten temat to zlo wcielone jak sie jest na LC %-) Zmieniony przez - booolooo w dniu 2014-04-15 22:55:53
[...] orkiszowej nie przepadam, jest mocniej oczyszczona, jeśli wprowadzisz ją raz na jakiś czas- nic się nie stanie. Im wyższy numerek, tym "lepiej". Orkiszowa 630 dobrze łączy, ciasto jest naprawdę fajne, nawet pizzę robiłam na spodzie z orkiszu. Jaglana jest już mniej podatna, trzeba ją połączyć z bardziej "twardą mąką" np. z orkiszem, gryką.
Przepis super. W koncu sie zabralem za pizze - nigdy wczesniej nie robilem. Osoba ogolnie nie lubiaca domowej pizzy (tradycyjnie grube ciasto itd. wg starej szkoly) zachwalala sobie zrobiana przeze mnie wg tego przepisu :D Juz trzy sztuki zrobilem, ostatnia niewypal - mialem zrobic z maki pszennej/zytniej 50/50, ale sie okazalo, ze nie ma [...]
na święta znów szykuję się żeby zrobić pizze, ostatnio wyszła nieco twarda - grekar co można zrobić żeby ciasto było nieco bardziej miękkie? Robiłem identycznie jak z przepisu na 1 stronie i troszku za twarda była
Właśnie przed chwilą zrobiłem pizze i powiem, że przepis na ciasto super! Nie zajezdzalo drożdżem i w smaku jak z pizzerni. Do tego 4 osoby najadły się takim czymś więc wielki plus dla Ciebie za przepis :)
Wczoraj zrobiłam z tego samego przepisu na ciasto pizze :-) /SFD/2016/12/9/5dc16237e7654e7e9b3216e3a02e1e9f.jpg Zmieniony przez - Franii w dniu 2016-12-09 13:51:58
[...] mozzarelli Drozdze wrzucamy do miski i mieszamy z woda, odstawiamy na 15 min do wyrosniecia. Wsypujemy make, zaczyn z drozdzy, przyprawy i szczypte soli do miski, wyrabiamy ciasto - formujemy w kule i odstawiamy do lodowki na 1- 1, 5h do wyrosniecia. Po czasie wyjmujemy, rozwalkowujemy - w razie koniecznosci mozna dodac odrobine wody. Ciasto [...]
[...] objawy tradziku, sztuczne barwniki i aspartam - wywoluja objawy tradziku. co do zoltego sera - jest u mnie w miescie pizzeria,ktorej wlascicielka sama przyrzadza pizze. ciasto samorobka, ser swierzy i dobre pomidory-zadnego syfu tam nie ma-jestem przekonany-sam widzialem(wszystko widac jak przyrzadza szefowa pizze ). pizza najwieksza (cos [...]
Ogólnie czasem wpadnie jakiś batonik, ciasto domowej roboty, ciastka, chipsy itp itd, jednak staram się by było to jak najrzadziej i jak "najzdrowiej" (zamiast chipsów wybiorę pizzę, jeśli czekolada to gorzka, generalnie żeby była to max 1 tego typu rzecz danego dnia - zjadłam pizzę na obiad, to nie jem słodyczy, zjadłam batona - nie jem pizzy [...]
A jak będzie z owsianą? Mi ciasto na pizze z mieszanki owsiana-pszenna-cieciorka w losowych proporcjach z przewagą owsianej wyszło fajnie chrupkie :-) Ale to mi, nie wiem jak się zachowa solo :-P
Składniki na ciasto: 100 g mąki pszennej chlebowej typ 750 80 g mąki orkiszowej typ 700 60 g mąki żytniej typ 720 łyżeczka oliwy z oliwek 15 g świeżych drożdży szczypta cukru woda łyżeczka soli himalajskiej Przygotowanie: Do rondelka dodać pokruszone drożdże, szczyptę cukru, zalać około 100 ml ciepłej wody, wymieszać, dosypać około łyżkę mąki [...]
hahaha mam to samo jem kurczaka z sałatka i odrobiną ryżu oglądając filmiki jak zrobic ciasto z nutella albo recenzje restauracji z fast foodami:) juz nie długo także wytrzymamy:) pozdrawiam :)) jestem ciekawa czy takie parcie na słodycze ma każdy na redukcji i przed zawodami, czy to tylko dotyczy tych którzy byli słodyczoholikami wcześniej %-) Bo [...]
Prozaicznie - nie potrafie zasnac glodny. Mecze sie, laze, opijam woda lub pepsi bez cukru, ale jest slabo. Jakos kiedys metoda prob i bledow doszedlem do tego, ze kawal ogorasa zabija mi glod, daje uczucie sytosci, jesli nawet na chwile, to akuratnie wystarcza, albowiem zasypiam jak male dziecko, glowa na poduszke, i juz mnie nie ma. Do tego [...]
21 Marca 2016 - 50 dzień redukcji DT Czas leci jak szalony. Wczoraj trening miał być intensywny a że się z kolegą zagadałem to wyszło 80 min :) Podrzucanie słabo przez niedzielny trening, martwy wszedł w porządku, potem już lajciki a i nawet podciąganie lepiej mi idzie po tych ćwiczeniach niż jak robię na początku treningu :)) Na koniec [...]